Voor 12:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Geschikt voor sportschoenen en luxe schoenen

Voor 12:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Stinkende schoenen: wat te doen?

Je hebt ze bijna dagelijks aan, want ze zitten zó lekker en ze staan ook nog eens goed! Maar wanneer je ze uitdoet, komt de keerzijde van je favoriete schoenen om de hoek; een stank waardoor je toch wel even een wenkbrauw optrekt. Even douchen en een paar schone sokken is dan wel voldoende, toch? Voor je voeten: ja. Voor je schoenen: nee! De stinkende geur in je schoenen wordt namelijk veroorzaakt door nat zweet dat niet goed opdroogt.

 

Schoenen stinken enorm door zweet

Wanneer je schoenen niet de kans krijgen om voldoende op te drogen, blijft er nat zweet achter. De bacteriën en schimmels in dat zweet gedijen fantastisch in een omgeving waar het continu warm en vochtig is. Het resultaat is een stank uit je schoenen en één nacht is vaak niet voldoende om je stinkende schoenen weer fris te laten ruiken. Schoenen hebben 24 tot 36 uur nodig om volledig op te drogen, maar zeg nou zelf; die tijd heb je toch niet?

 

Theezakjes, koffiepads en baking soda werken tijdelijk

Veel huis-tuin-en-keuken-middeltjes bestaan uit geurzakjes die je stinkende schoenen opfrissen. Theezakjes, koffiepads en geurzakjes bestaande uit baking soda en geurolie werken slechts voor even. Ze laten de geur tijdelijk afnemen, waardoor het lijkt alsof je schoenen weer fris ruiken. In werkelijkheid broeien de schimmels en bacteriën – die zich niks aantrekken van de geurzakjes – lekker door. De échte manier om de stinkende geur uit je schoenen te verwijderen ligt bij het goed laten opdrogen van nat zweet.

 

Natte schoenen na het sporten

We snappen heel goed dat stinkende sportschoenen voor ongemakkelijke situaties kunnen zorgen. Nou zal de stank uit je schoenen vast geen lege zalen achterlaten, maar we begrijpen dat je in de kleedkamer liever je schoenen aanhoudt. Toch bestaat er een heel simpel apparaat waarmee je óók de vieze geur uit je sportschoenen krijgt! Je leest alles over wat te doen bij stinkende sportschoenen in ons blog over stinkende schoenen na het sporten.

 

Stinkende geur uit schoenen verwijderen

We weten inmiddels dat de oorzaak van vieze, stinkende schoenen ligt bij het slecht opdrogen van natte schoenen. Ook weten we dat schoenen gemiddeld tussen de 24 en 36 uur nodig hebben om volledig op te drogen. Maar kunnen we het proces van stinkende schoenen opfrissen niet versnellen? Jazeker wel! Met de Go4Dry schoenendroger heb je in slechts 25 minuten droge én schone schoenen.

 

Go4Dry schoenendroger: je stinkende schoenen opfrissen

Onze unieke Go4Dry schoenendroger is niet alleen geschikt voor sportschoenen en alledaagse sneakers, ook lederen schoenen en suède schoenen kun je ermee drogen. De Go4Dry schoenendroger heeft geen water nodig om je schoenen op te frissen en door het compacte design zet je ‘m zo in je schoenenrek of in je kast. Zet wanneer je thuis komt je schoenen op de Go4Dry en in een half uur zal deze schoenendroger de stinkende geur uit je schoenen verwijderen.

Go4Dry Schoenendroger rood zwart
Go4Dry Schoenendroger rood zwart
Go4Dry Schoenendroger rood zwart