Voor 12:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Geschikt voor sportschoenen en luxe schoenen

Voor 12:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Stinkende schoenen na het sporten

Stinkende schoenen; iedereen heeft er wel eens last van. Voornamelijk sportschoenen moeten het ontgelden. Veel schoenen ruiken nou eenmaal niet meer naar roosjes na een wekelijkse of dagelijkse sportsessie. Maar hoe krijg je die nare geur nou uit je sportschoenen? Je kunt aan de slag gaan met geurmaskerende theezakjes of koffiepads, maar daarmee pak je niet de oorzaak aan; namelijk de natte schoenen na het sporten. Om je stinkende schoenen na een work-out aan te pakken, moeten we naar de oorzaak van die stank. Zweet!

 

Wat zorgt voor stinkende schoenen?

Tijdens het sporten produceert ons lichaam zweet – heel fijn, want daaraan zie je dat je work-out niet voor niets is. Nadeel: je natte schoenen zorgen na het sporten misschien voor een opgetrokken neus hier en daar. Dat wil je natuurlijk niet, maar voordat je sportschoenen weer fris ruiken, moeten ze drogen. Nat zweet dat niet goed opdroogt, gaat namelijk stinken. De vieze geur in je sportschoenen ontstaat door de bacteriën en schimmels die dankzij het vocht lekker verveelvoudigen – vies, maar waar!

 

Theezakjes en koffiepads pakken stinkende schoenen niet aan

Je kunt je misschien wel voorstellen dat geurmaskerende huis-tuin-en-keuken-middelen, zoals theezakjes of baking soda met geurolie, maar gedeeltelijk werken. Ze maskeren de geur in je stinkende sportschoenen, maar lossen het zweetprobleem in je schoenen niet op.

 

Dé oplossing voor natte schoenen na het sporten

Wat werkt dan wel? Heel simpel; natte schoenen moeten opdrogen. En dan bedoelen we niet onder in je schoenenrek of onder je bank, maar op een manier dat het zweet kan verdampen. Goed geventileerd dus. Zo krijgen de bacteriën en schimmels geen kans om geuren te produceren, waardoor jouw sportschoenen langer fris ruiken. Geef je natte schoenen na het sporten dus een goede plek en de tijd om op te drogen.

 

Vermijd warmte bij het drogen van natte schoenen

Je kunt beter geen föhn gebruiken om je sportschoenen te drogen. Als je warmte toevoegt aan de schimmels en bacteriën, vermenigvuldigen ze nóg sneller waardoor de vieze geur misschien niet meer uit je sportschoenen gaat. Dus geen sprays, warmte en zakjes, maar tijd. Een gemiddelde schoen heeft 24 tot 36 uur nodig om volledig op te drogen, maar we snappen heel goed dat je daar niet op wil wachten. Er bestaat gelukkig een oplossing die supersnel afrekent met die stinkende schoenen na het sporten. Met onze Go4Dry schoenendroger heb je binnen een half uur droge en bacterievrije schoenen!

 

Go4Dry schoenendroger

De Go4Dry schoenendroger is een compact en inklapbaar apparaat waarmee je het probleem van stinkende schoenen na het sporten in slechts 25 minuten oplost! Onze unieke schoenendroger heeft geen water nodig om de nare geurtjes uit je sportschoenen te halen. Plaats je schoenen simpelweg op de droger. Je natte schoenen zijn na het sporten binnen een half uur droog en bacterievrij, waardoor je ze langer én vaker kunt dragen! De Go4Dry is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Go4Dry Schoenendroger rood zwart
Go4Dry Schoenendroger rood zwart
Go4Dry Schoenendroger rood zwart