Voor 12:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Geschikt voor sportschoenen en luxe schoenen

Voor 12:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Natte schoenen snel drogen

Natte schoenen zijn van zichzelf al vervelend, maar er is iets wat het nog erger maakt: de geur. Zelfs als je nog nooit last heb gehad van zweetvoeten, kun je door natte schoenen te dragen toch last krijgen van stinkvoeten. Het is dan ook belangrijk om natte schoenen volledig te drogen. Hoe je dat doet, leggen we graag uit.

 

Natte schoenen droog maken

Stinkende schoenen zijn het gevolg van schimmels en bacteriën die in een warme en vochtige omgeving goed gedijen. Als vocht zich ophoopt in een warme omgeving, bijvoorbeeld de binnenkant van je schoen, kunnen bacteriën zich namelijk makkelijk verspreiden en vermenigvuldigen. Hierdoor ontstaan de nare geurtjes, waar je maar moeilijk vanaf komt. Als je schoenen nat zijn doordat je bijvoorbeeld in een sloot bent gevallen, is de geur nog erger! Vergeet vooral vieze, natte schoenen dan ook niet eerst goed schoon te maken voordat je ze droogt.

 

Natte schoenen blijven dragen?

Nadat je je schoenen goed hebt schoongemaakt, is het tijd om ze te drogen. Je kunt ze in de zon leggen, maar dat kan erg lang duren. Het is belangrijk om schoenen snel en goed te drogen. Als je schoenen te lang vochtig blijven, ontstaat er schimmelvorming. Dat kan overslaan op je voeten en zo ontstaat een schimmelinfectie. Het is dus erg belangrijk om je natte schoenen te laten drogen en ze even niet aan te trekken.

 

Schoenen snel drogen

Het drogen van doorweekte schoenen kan tot 36 uur duren,  maar daar heb je natuurlijk helemaal geen tijd voor. Vaak gehoorde methodes om schoenen snel te drogen, zijn krantenproppen, een ventilator of de wasdroger. Toch zijn deze methodes niet ideaal, aangezien niet alle soorten schoenen op deze manieren kunnen drogen. En als het kan, duurt het vaak nog uren voordat je je schoenen weer kunt dragen. Gelukkig is er een handige gadget waarmee je je schoenen snel droogt.

 

Schoenen laten drogen met de Go4Dry schoenendroger

De Go4Dry schoenendroger is speciaal ontwikkeld apparaat dat je schoenen snel droogt. De schoenendroger combineert warme lucht met ozon, waarmee je voorkomt dat bacteriën en schimmels zich vermenigvuldigen in je natte schoenen. De schoenendrogers van Go4Dry hebben twee verschillende programma’s, waardoor schoenen van verschillende materialen op een snelle en veilige manier drogen. Is je schoen droog? Dan kun je deze na een dag dragen gewoon weer op de Go4Dry zetten, waardoor je altijd verzekerd bent van droge en frisse schoenen!

Go4Dry Schoenendroger rood zwart
Go4Dry Schoenendroger rood zwart
Go4Dry Schoenendroger rood zwart