Voor 12:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Geschikt voor sportschoenen en luxe schoenen

Voor 12:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Zo kun je stinkvoeten voorkomen

Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad: zweetvoeten. Wist je dat zweet van zichzelf niet stinkt? Een zweetgeur wordt veroorzaakt door bacteriën op de huid die delen van het zweet omzetten in de bekende stank. Of je nou veel of juist weinig zweet: het voorkomen van stinkvoeten begint bij je schoenen. Met deze tips voorkom je stinkvoeten.

 

Draag sokken van ademend materiaal

We hoeven je vast niet te vertellen dat je elke dag schone sokken moet aantrekken om zweetvoeten te voorkomen. Er is echter nog een belangrijk detail bij het kiezen van sokken. Vooral bij mensen die actieve zweetklieren hebben, is het belangrijk dat het zweet kan verdampen. Om het gevormde zweet te laten verdampen, moet je sokken aan te trekken van ademend materiaal. Katoen is zo’n stof die de nare geurtjes van stinkvoeten niet vasthoudt.

 

Geef bacteriën en schimmels geen kans

Sokken kunnen gemaakt zijn van bijvoorbeeld katoen, maar bevatten ook geregeld kunststof zoals polyester. Zulk materiaal ademt niet en neemt ook geen zweet op, waardoor bacteriën en schimmels vrij spel hebben in je sok. Bonustip: heb je overmatige zweetvoeten en moet je op je werk veel staan of lopen? Neem dan een extra paar sokken mee om halverwege de dag te wisselen. Het voelt niet alleen fris, maar voorkomt ook stinkvoeten.

 

Schoenen van ademend materiaal

Wat voor sokken geldt, geldt ook voor schoenen. Kies schoenen van natuurlijk materiaal, zoals katoen of leer om je voeten lucht te geven. Dit geldt natuurlijk vooral voor het deel van de schoen dat direct in contact staat met je voet, zoals de voering. Een detail of logo van kunststof aan de buitenkant van je schoen kan niet veel kwaad.

 

Synthetische schoenen doen meer kwaad dan goed

Vooral sneakers en sportschoenen, zoals voetbalschoenen zijn vaak gemaakt van synthetisch materiaal als nylon of rubber. Dit materiaal ademt niet, waardoor de kans op stinkvoeten groter wordt. Als het zweet niet kan verdampen, gaan je voeten en sokken namelijk stinken.

 

Laat je schoenen luchten

Heb je schoenen en sokken van het juiste materiaal gekozen? Dan is het bij overactieve zweetklieren belangrijk zijn om ze geregeld te laten luchten. Als je twee paar schoenen hebt, kun je ze een dag laten luchten. Een andere optie is om je schoenen snel op te frissen met een speciale schoenendroger.

 

Go4Dry schoenendroger: nooit meer zweetvoeten

Met de Go4Dry schoenendroger kun je je schoenen elke keer als je ze uittrekt goed laten luchten. Zo ruiken je schoenen iedere keer dat je ze aantrekt weer als nieuw! Deze schoenendroger is geschikt voor alle materialen, dus ook jouw nieuwe schoenen van katoen of leer! Je zet de schoenen bij thuiskomst simpelweg op de Go4Dry en na ongeveer 25 minuten zijn je schoenen weer helemaal fris! Klap het apparaat in elkaar je schuif het onder een kasje tot het volgende gebruik.

Go4Dry Schoenendroger rood zwart
Go4Dry Schoenendroger rood zwart
Go4Dry Schoenendroger rood zwart